Srijeda, 09 Studeni 2016 11:26

Održana edukacija Asistivna tehnologija za kvalitetniji život osoba s invaliditetom

Edukacija Asistivna tehnologija za kvalitetniji život osoba s invaliditetom održana je 8. studenoga 2016. godine u prostorijama Udruge Srce pod vodstvom dr.sc. Miroslava Vrankića s Tehničkog fakulteta u Rijeci.

Uloga asistivne tehnologije te mogućnosti kroz napredak tehnologije u zadnjih su nekoliko godina omogućile veću kvalitetu života djece s teškoćama i osoba s invaliditetom.

Predstavljanje i praktična primjena komunikatora kojim se upravlja pogledom, govorom te razna pomagala za svakodnevnu komunikaciju oduševili su ponajprije članove, roditelje i zaposlenike Udruge Srce te predstavnike Grada Svetog Ivana Zeline, stručne suradnike i djelatnike OŠ Bedenica, OŠ Ksavera Šandora Đalskog, Osnovne škole Dragutina Domjanića, Osnovne škole Jakovlje, Osnovne škole Milana Langa (Bregana), Srednje škole Dragutina Stražimira,  Dječjeg vrtića Proljeće, Dječjeg vrtića Tintilinić te predstavnike Centara za socijalnu skrb Sveti Ivan Zelina i Dugo Selo.

Na edukaciji je sudjelovalo 107 osoba što je pokazatelj da je Udurga Srce kroz dugogodišnji rad i međusektorsko povezivanje i partnerstva postigla značajan doprinos u zajednici i osviještenost za potrebe djece s teškoćama i osobe s invaliditetom, doprinijela smanjenju predrasuda i stereotipa te poticanju života jednakih mogućnosti za sve građane lokalne zajednice.

Udurga Srce zahvaljuje svima koji su se sinoć odazvali i svojim dolaskom doprinijeli ostvarivanju ciljeva Udruge, osobnom rastu i razvoju te spremnosti na cjeloživotno učenje i usavršavanje. 

 

IMG 20161109 WA0007       IMG 20161109 WA0001       IMG 20161109 WA0002

Pročitano 2127 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija