Ponedjeljak, 08 Srpanj 2019 10:05

Održana je početna konferencija projekta "Zelina-Zeleni grad"

Održana je početna konferencija projekta "Zelina-Zeleni grad" u sklopu izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom.

Na konferenciji je predstavljeno jedanaest izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom koje uključuju: tiskanje letaka, vodiča i plakata, uspostavljanje mrežne stranice,javne edukacijske tribine, radionice za djecu, kostimirane igrokaze i predstave za predškolsku djecu, edukativne slikovnice i/ili bojanke za djecu, obilježavanje datuma vezanih uz zaštitu okoliša, natjecanja u školama u izradi kreativnih stvari od prethodno sakupljenog otpada te izobrazno-informativne materijale za predškolsku djecu.

U sklopu ovog projekta biti će održane i dvije javne edukacijske tribine na temu održivog gospodarenja otpadom na kojima će moći sudjelovati svi zainteresirani građani i dobiti informacije o svemu što ovaj projekt sačinjava.

Grad Sveti Ivan Zelina redovno provodi mjere usmjerene na očuvanju okoliša. Jedna od njih je i sprečavanje nepropisnog odbacivanja otpada čime se je spriječilo nastajanje divljih odlagališta te se već nekoliko godina na području grada Svetog Ivana Zeline provodi sortirano sakupljanje otpada na kućnom pragu, putem zelenih otoka i reciklažnog dvorišta.

Ekološkim pristupom i mjerama očuvanja okoliša, Grad svojim sugrađanima želi osigurati zdravu i sigurniju sredinu za život, a ujedno i dostići europske standarde o očuvanju okoliša.

Pročitano 1029 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija