Petak, 07 Svibanj 2021 11:19

Uspjesi madih harmonikaša Glazbene škole Zlatka Grgoševića

U samo dvije godine djelovanja Glazbene škole u Svetom Ivanu Zelini, učenik harmonike Luka Ivanušić osvojio je 2. nagradu na natjacanju harmonikaša „Accordion fest 2021.“.

Natjecanje harmonikaša „Accordion fest 2021.“ održano je u organizaciji Glazbene škole u Varaždinu.  Na natjecanju su sudjelovali učenici harmonike glazbenih škola iz raznih dijelova Hrvatske.

Zbog trenutne epidemiološke situacije natjecanje je održano u online obliku, te su snimke natjecatelja pregledavane od strane stručnog žirija čiji su članovi bili Ivana Cvetkovski i Anamarija Nerad iz Hrvatske te Amadej Herzog iz Slovenije.

Na natjecanju su sudjelovali i učenici Glazbene škole Zlatka Grgoševića Sesvete, i to oni najmlađi – učenici 1. razreda osnovne glazbene škole. Leon Milinović - nastavnica Valentina Mikulić, mag. mus. osvojio je I. nagradu i 3. mjesto, a Petar Kubin - nastavnica Biljana Vitanović, mag. mus. osvojio je I. nagradu i 2. mjesto. Leon i Petar natjecali su se u najmlađoj kategoriji – Minići.

Na natjecanju je sudjelovao i učenik Luka Ivanušić iz Područnog odjela u Svetom Ivanu Zelini. Luka se natjecao u A kategoriji (1. i. 2. razred osnovne glazbene škole) u kojoj je bilo čak 32 natjecatelja, te je osvojio odličnu 2. nagradu. Luku je za natjecanje pripremala nastavnica harmonike Ana Jaklinović, mag.hist., a valja naglasiti da je Luka prvi učenik Područnog odjela glazbene škole koji je sudjelovao na nekom natjecanju i osvojio nagradu, u samo dvije godine djelovanja Područnog odjela.

Čestitamo mladim harmonikašima i njihovim mentoricama!

Pročitano 1083 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija