Ponedjeljak, 19 Studeni 2018 10:21

Najbolje ocijenjena loparka Božice Broz, a zlevanka Anđelke Kašić

Ovog su vikenda posjetitelji u Svetom Ivanu Zelini uživali u ukusnim prigorskim delicijama na već tradicionalnoj 11. Loparijadi u organizaciji Saveza prigorskih umirovljenika Hrvatske iz Svetog Ivana Zeline.

Na ovogodišnjoj Loparijadi sudjelovalo je 17 natjecatelja, a prema ocjeni stručnog četveročlanog žirija najbolja u spravljanju loparki je Božica Broz, drugo mjesto osvojila je Jelica Jelaković, a treće mjesto pripalo je Štefici Fanjek. Kada je riječ o zlevankama, najbolja u pripremi je Anđelka Kašić, drugo mjesto osvojio je Ivan Petek, a treće Biserka Bistrički. Osim u kulinarskom natjecanju u spravljanju loparki i zlevanki, posjetitelji su uživali u bogatoj večeri i raznovrsnom glazbenom programu.

Gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec svečano je otvorio Loparijadu, a okupljene je pozdravila predsjednica Saveza prigorskih umirovljenika Hrvatske iz Svetog Ivana Zeline Ela Dobek istaknuvši: "Smatram da i dalje treba promovirati ovo jelo kao jedan gastro specijalitet našeg grada, kraja i cijelog Prigorja. Bez naših vrijednih žena i muškaraca koji su pripremili loparke i zlevanke, ova loparijada ne bi bila to što jest".

Među mnogobrojnim posjetiteljima Loparijadi su prisustvovali i predsjednica Stranke umirovljenika Sveti Ivan Zelina Marija Bistrički i predsjednik Matice umirovljenika Grada Svetog Ivana Zeline Nikola Ptiček, a svečanost je uveličala gospođa Ana Cvetnić izvevši prigodnu izvedbu.

Loparijada je održana pod pokroviteljstvom Grada Svetog Ivana Zeline i Turističke zajednice grada Svetog Ivana Zeline. 

Pročitano 2303 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija