Utorak, 20 Svibanj 2014 08:16

Objavljeni natječaji za Operativni program regionalnih potpora za ulaganje u opremu i Natječaj Ministarstva turizma Fond za razvoj turizma u 2014.

Ministarstvo gospodarstva objavilo je natječaj za Operativni programa regionalnih potpora za ulaganje u opremu. U Operativnom programu osigurano je 132,5 milijuna kuna, a natječaj će biti otvoren do 11. lipnja 2014.


Korisnici potpore mogu biti mali, srednji i veliki poduzetnici koji, uz ostalo, zapošljavaju najmanje 20 radnika i namjeravaju modernizirati proizvodnju. Potpora po pojedinom poduzetniku može biti najviše dva milijuna kuna, a oni koji su dobili sredstva iz prošlogodišnjeg programa neće se moći javiti.


Korisnici državne potpore po ovom programu mogu biti mali, srednji i veliki poduzetnici koji kumulativno zadovoljavaju slijedeće uvjete: organizirani su kao trgovačka društva (društva s ograničenom odgovornošću ili dionička društva), u organizacijskom obliku iz prethodne točke djeluju najmanje od 1.7.2012. , zapošljavaju minimalno 20 radnika (na 31.3.2014.), namjeravaju provedbu projekta modernizacije proizvodnog procesa ili projekt početnih ulaganja. Potpora se može dodijeliti za materijalna ulaganja u cilju : osnivanja nove proizvodne djelatnosti, razvoja novih proizvoda i materijala, proizvodnih procesa, temeljne promjene sveukupnog proizvodnog procesa postojeće poslovne djelatnost,  značajnog poboljšanja i modernizacije već postojećeg proizvoda, proizvodnog procesa ili usluge s višom dodanom vrijednosti, proširenja već postojeće poslovne djelatnosti.

Više informacija o natječaj te sam natječaj možete preuzeti ovdje.

 

* * *

Natječaj Ministarstva turizma Fond za razvoj turizma u 2014. godini  biti će otvoren do 31. listopada 2014. g., a namijenjen je  financiranju dvaju područja: poticanje razvoja javne infrastrukture i  očuvanje resursne osnove – turističkih atrakcija.
Sredstva su namijenjena za:
a)           izradu projektne dokumentacije:tehničke projektne dokumentacije (idejni, glavni, izvedbeni projekt,   aktivnosti vezane za rješenje o uvjetima građenja ili lokacijsku i  građevinsku dozvolu), programskih i projektnih studija razvoja pojedinih geografskih područja lokalne i regionalne razine (npr. master planovi i dr),studija za realizaciju pojedinih/konkretnih projekata (studija zaštite okoliša, predstudija i studija isplativosti ulaganja i dr.)

b)           pripremu ostale natječajne dokumentacije koja nedostaje investicijskom projektu javne  turističke infrastrukture, a neophodna je za kandidiranje projekata za korištenje sredstava iz Strukturnih fondova Europske unije te za financiranje dijela nacionalnog sufinanciranja u slučaju pozitivne odluke o odobrenju sredstava fondova Europske unije.

c)            investicije: izgradnja, uređenje i obnova javne infrastrukture

Predlagatelji za područja financiranja  I i II su subjekti javnog sektora: gradovi/općine, županije odnosno trgovačka društva u njihovom ili državnom vlasništvu, turističke zajednice, javne ustanove nacionalnih parkova i parkova prirode.

Ministarstvo sufinancira do 80% opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog programa  ili projekta. Minimalni iznos odobrenih sredstava je 100.000,00 kn, a maksimalni iznos po pojedinom korisniku, odnosno projektu/programu je 2.000.000,00 kn, osim za trgovačka društva.

Ukupna vrijednost projekta koji se kandidira za korištenje sredstava iz fondova EU, ne smije biti manja od 7.500.000,00 kn. Više o natječaju: http://www.mint.hr/default.aspx?id=7936i 

 

Pročitano 1813 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija