Utorak, 20 Kolovoz 2013 11:50

Razmjena školskih knjiga i udžbenika

Grad Sveti Ivan Zelina poziva na veliku razmjenu školskih knjiga i udžbenika koja će se održati u subotu, 24. kolovoza od 09 do 13 sati na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića. Pozivamo roditelje da dođu s djecom, jer vjerujemo da će svatko na ovoj besplatnoj razmjeni pronaći barem neku knjigu za osnovnu ili srednju školu koja mu nedostaje te tako rasteretiti kućni budžet pred početak nove školske godine. Također, pozivamo sve građane da na razmjenu donesu školske knjige ili drugu literaturu koju bi rado poklonili djeci i učenicima. Sve knjige koje se ne razmijene na akciji, bit će u sljedeća tri tjedna dostupne u prostorima osnovne i srednje škole u Svetom Ivanu Zelini i Donjoj Zelini, pa će i nakon subote svi imati priliku doći do knjiga.

U sklopu akcije bit će najavljena donacija bilježnica kojima će grad Sveti Ivan Zelina na početku školske godine darovati više od tisuću učenika u dvjema osnovnim školama i srednjoj školi. „Radi se o simboličnoj donaciji jedne bilježnice za svakog učenika, ali vjerujem da će ju roditelji prepoznati kao iskrenu poruku kako je grad, za razliku od prošlih godina, počeo bolje brinuti o našoj djeci. Sada su to samo bilježnice, no želja nam je da to od iduće godine budu udžbenici ili barem dio njih, te drugi školski pribor“ – naglasio je u najavi akcije razmjene knjiga Hrvoje Košćec, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline.

Ova razmjena knjiga posebna je i po tome što je grad Sveti Ivan Zelina uspio okupiti veliki broj ustanova i udruga koje će biti uključene u organizaciju. Uz gradsku upravu to su Srednja škola Dragutina Stražimira, Osnovna škola Dragutina Domjanića iz Svetog Ivana Zeline te Osnovna škola Ksavera Šandora Đalskog iz Donje Zeline, gradska knjižnica, te brojne udruge: HU Ivančice, Udruga mladih UM Zeline, Udruga Srce, Eko Zelina, Klub Zelinskih biciklista SIC, a medijski pokrovitelj događanja je Radio Zelina.

Pročitano 2530 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija