Strategija za prava djece 2016. - 2020.

 

 

igramo se

 

 

Strategija za prava djece u Gradu Sveti Ivan Zelina za razdoblje od 2016. do 2020. godine izrađena je u sklopu projekta „Organizacije koje brinu“.

Projekt „Organizacije koje brinu“ provodila je Udruga roditelja Korak po korak u partnerstvu s Gradom Svetim Ivanom Zelinom, Udrugom mladih Zeline, Centrom mladih Belišće, udrugom Proanima.kreativka iz Vukovara i udrugom PRONI iz Osijeka, a suradnici na projektu bili su Grad Belišće, Grad Vukovar te Udruga gradova. Cilj projekta bio je osnažiti lokalne organizacije civilnog društva u praćenju i zagovaranju dobre vladavine te povećati participaciju djece, roditelja i ostalih građana u oblikovanju lokalnih politika za djecu i mlade.

Nacionalna strategija za prava djece u Republici Hrvatskoj od 2014. do 2020. godine naglašava potrebu djelotvornijeg promicanja i zaštite prava djece u Republici Hrvatskoj kroz provedbu postojećih međunarodnih, regionalnih i nacionalnih standarda na području prava djece, promovirajući cjeloviti i integrativni pristup pravima djece. Strategija je multidisciplinarni i sustavni okvir koji treba biti integriran u nacionalne, regionalne i lokalne dokumente i planove koji se odnose na djecu pod vidom ostvarivanja Konvencije o pravima djeteta.

Prava djece, ne događaju se u nekom praznom prostoru, već u njihovoj neposrednoj okolini, u njihovoj obitelji, susjedstvu, igralištu, školi, zdravstvenoj ustanovi, knjižnici, u njihovoj zajednici. Upravo zato, ukoliko želimo demokratsko društvo koje pretpostavlja vladavinu prava, djeca ga trebaju živjeti i učiti u njihovoj blizini. Iz toga, potpuno razumljivo proizlazi nužnost da se svi uključeni u podizanje, odgoj i obrazovanje djece, ali i sama djeca kroz dogovor i usuglašavanje izjasne o potrebnim mjerama i aktivnostima te da one budu sadržane u jedinstvenom planu djelovanja za buduće razdoblje kako bi se osigurala efikasnost, predvidljivost te transparentnost u promicanju, poštivanju i zaštiti prava djece.

 

ODLUKA O DONOŠENJU STRATEGIJE ZA PRAVA DJECE 2016.-2020.

folder man

 

 

STRATEGIJA ZA PRAVA DJECE 2016.-2020.

folder man

 

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija