Poslovna zona

Zona gospodarske namjene Sveta Helena smještena je u neposrednoj blizini Svetog Ivana Zeline. Prostire na 126 hektara, a namijenjena je za skladišne, zanatske, trgovačke, uslužne, uredske, industrijske i slične djelatnosti. Zona se nalazi uz autocestu Rijeka – Zagreb – Budimpešta, s istočne strane čvora Sveta Helena, na udaljenosti od 25 kilometara od Zagreba te 10 kilometara od međunarodne željezničke pruge M201, smjer Zagreb – Koprivnica – Budimpešta. Presijeca je brza cesta za Vrbovec na dva segmenta, ZGN-Sjever i ZGN-Jug, koji su u ovom trenutku međusobno fizički odijeljeni.

Urbanističkim planom predviđena je i odgovarajuća prateća komunalna, prometna, energetska i telekomunikacijska infrastruktura, kao i staze za pješake i bicikliste, zeleni pojasevi i drugi elementi.

Građevinsko područje predviđeno Urbanističkim planom uređenja zone gospodarske namjene Sveti Ivan Zelina/Sveta Helena – sjever ima površinu od 502 hektara i u cijelosti je u vlasništvu investitora, dok je područje namijenjeno za infrastrukturu površine 1,6 hektara, u vlasništvu grada Svetog Ivana Zeline.

U tijeku je proces parcelacije ZGN-Jug u ukupnoj površini od 760.000 kvadratnih metara, a rješavanje imovinsko-pravnih odnosa omogućit će iskoristivost poslovne zone Sveta Helena u ukupnoj planiranoj veličini i otvoriti mogućnost novim razvojnim projektima.

 

 INFO- ZONA GOSPODARSKE NAMJENE SVETA HELENA

folder man

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija