Ponedjeljak, 09 Rujan 2019 11:53

U Svetom Ivanu Zelini s radom počinje Područni odjel Glazbene škole Zlatka Grgoševića

Ovom školskom godinom u Gradu Sveti Ivan Zelina s radom počinje Područni odjel Glazbene škole Zlatka Grgoševića iz Sesveta.

Velika želja mnogih Zelinčana, uz dugogodišnji trud gradonačelnika Hrvoja Košćeca i ravnateljice Glazbene škole Zlatka Grgoševića Ljerke Pašalić napokon se ostvarila. 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je 25.travnja 2019. Rješenje kojim se odobrava Glazbenoj školi Zlatka Grgoševića početak rada Područnog odjela u Sv.Ivanu Zelini i početak izvođenja Nastavnog plana i programa za osnovnu glazbenu školu za instrumente : Klavir, Gitara, Violina, Tambure i Harmonika.

Prijamnom ispitu koji je bio održan u lipnju pristupilo je preko 60 zainteresirane djece, a prema odobrenju Ministarstva znanosti i obrazovanja prvu glazbenu poduku započeti će 25 učenika 1. razreda osnovne glazbene škole.

Nastava će se održavati u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina.

Stigli su već i prvi instrumenti, čiju je kupnju financirao Grad Sveti Ivan Zelina: 2 klavira, 5 violina, a uskoro stižu i tambure, gitara i harmonika.

„Veselimo se što prostor Pučkog otvorenog učilišta ima prekrasnu obnovljenu dvoranu, u kojoj će već krajem godine biti održani prvi koncerti naših prvašića, a do kraja nastavne godine i zajednički koncert s učenicima iz matične škole“, riječi su ravnateljice Ljerke Pašalić koja je napomenula da će i sva događanja tijekom ove školske godine bit posvećena proslavi 40. obljetnice djelovanja glazbene škole u Sesvetama, a kao jedan od poklona za obljetnicu svakako je i početak rada Područnog odjela u Svetom Ivanu Zelini.

U Područnom odjelu Sveti Ivan Zelina dogovor za raspored nastave instrumenata i solfeggia biti će u utorak ,10. rujna, u 17.30 sati gdje će učenici i roditelji upoznati profesore, dobiti sve informacije vezane uz glazbeno obrazovanje i dogovoriti raspored nastave.

Ukoliko bude zainteresiranih, krajem mjeseca rujna biti će početak nastave Početničkog solfeggia (djeca od 6-8 godina) za što roditelji mogu popuniti on line prijavu na stranici Škole www.gs-zgrgosevica.hr, uz napomenu da su iz Svetog Ivana Zeline.

Veselimo se početku rada Područnog odjela, a svim učenicima želimo sretnu i uspješnu 1. školsku godinu u glazbenoj školi, puno dobre glazbe i lijepih koncerata.

Pročitano 1984 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija