Četvrtak, 10 Listopad 2019 14:33

Započinje izgradnja 1500 m nove kanalizacijske mreže

U prostorijama gradske uprave potpisan je Ugovor o radovima na izgradnji neizgrađenog dijela mješovitog sustava odvodnje otpadnih voda na području grada Sveti Ivan Zelina – kolektor II, dionica 1, etapa VI, u ulicama Vatrogasna, Prigorska, Preradovićeva i Ulica hrvatskih branitelja.

Ugovor su potpisali direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije d.o.o. Tomislav Masten i direktor tvrtke Bolčević-Gradnja d.o.o. Darko Bolčević.

Ukupna vrijednost radova s PDV-om iznosi 3.533.037,35 kuna koju zajednički financiraju Hrvatske vode udjelom od 80% ukupne vrijednosti, a preostali iznos od 20% Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije d.o.o. putem naknade za razvoj koju plaćaju obveznici plaćanja cijene vodne usluge s područja Grada.

Ovim projektom izgraditi će se 1500 m nove kanalizacijske mreže. Prije dvije godine izgrađen je kolektor u ulicama Vatrogasna, Sajmišna i Matije Gupca sufinanciran sredstvima Europske unije.

Paralelno s ovim projektom u tijeku je izrada studije izvodljivosti za projekt Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području grada Svetog Ivana Zeline (s općinom Bedenica) i Aglomeracije Brckovljani za sufinanciranje iz Europskih fondova.

U skorom roku je i početak izgradnje Regionalnog vodnoopskrbnog podsustava Sveti Ivan Zelina u sklopu projekta Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije - Zagreb istok kojim će se izgraditi 63 km nove vodovodne mreže te dio rekonstrukcije postojeće vodovodne mreže. Realizacijom tog projekta gotovo sva kućanstva moći će se priključiti na javni vodoopskrbni sustav.

 

Pročitano 3906 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija