Srijeda, 15 Srpanj 2020 09:56

Gradu Sveti Ivan Zelina priznanje za transparentnost gradskog proračuna

Gradu Sveti Ivan Zelina dodijeljeno je  priznanje za transparentnost gradskog proračuna.

Institut za javne financije predstavio je 1. srpnja 2020. rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina. lstraživanjem je obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj.

Istraživanjem se željelo utvrditi količinu i pravovremenost objavljenih dokumenata, te kvalitetu službenih internetskih stranica lokalnih jedinica.

Otvorenost je mjerena brojem objavljenih proračunskih dokumenata na službenim internetskim stranicama lokalnih jedinica u razdoblju od studenog 2019. do travnja 2020., a to su: godišnje izvršenje proračuna za 2018.; polugodišnje izvršenje proračuna za 2Ol9.; prijedlog proračuna za 2020.; izglasani proračun za 2020. i proračun za građane za 2020.

Budući da se promatrala dostupnost pet proračunskih dokumenata, razina otvorenosti može se kretati od 0 do 5.

Grad Sveti Ivan Zelina osvojio je maksimalan broj bodova.

 

Detaljna analiza i metodologija istraživanja objavljena je u newsletteru ,,Proračunska transparentnost županija, gradova i općina: studeni 2019. - travanj 2O2O.", a rezultati su dostupni i putem interaktivne karte koja se nalazi na web stranici: www.ijf.hr/transparentnost.

 

Pročitano 363 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama | Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija