Petak, 04 Rujan 2020 13:14

Informacije o početku nove školske godine

Stožer civilne zaštite Grada Svetog Ivana Zeline održao je sastanak o početku nove školske godine koja započinje u ponedjeljak, 7. rujna.

Sastanku su nazočile Gordana Čosić, ravnateljica Osnovne škole Dragutina Domjanića, Lidija Smrndić, ravnateljica Osnovne škole Ksavera Šandora Đalskog iz Donje Zeline te Martina Zerec, ravnateljica Srednje škole Dragutina Stražimira.

Nastava se ove godine odvija prema posebnim epidemiološkim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja, s ciljem da se učenicima, nastavnicima i svom drugom osoblju osiguraju sigurni uvjeti, uz uvažavanje specifičnosti s obzirom na dob učenika, kao i različitih uvjeta za rad u odgojno-obrazovnim ustanovama. Ovo je drugi po redu sastanak na lokalnoj razini na ovu temu, a ravnateljice škola su ovaj tjedan sudjelovale i na sastanku u Zagrebačkoj županiji, koja je službeno i osnivač škola na području našeg i drugih gradova i općina u županiji.

„Sve tri škole intenzivno se pripremaju za početak nove školske godine te ravnateljice ulažu maksimalan napor kako bi u potpunosti provodile preporuke ili ih prilagodile uvjetima rada u ustanovi. Postoji mogućnost da će se određen broj aktivnosti još dodatno prilagođavati i tijekom početnog odvijanja nastave ili da s nacionalne razine dođe do određenih izmjena, stoga roditelje molimo za razumijevanje. Vrlo važna obavijest i molba svim roditeljima je da redovito prate internetske stranice škole jer se tamo objavljuju sve informacije vezane uz početak nastave, prijevoz, obveze učenika i sve druge važne upute“ – izjavio je nakon sastanka Mario Dukarić, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Svetog Ivana Zeline.  Naglasio je kako će uz Zagrebačku županiju koja je učenicima osigurala po dvije platnene maske, i Grad Sveti Ivan Zelina pomoći školama kroz donaciju maski za nastavno osoblje i djelatnike škola, a tijekom godine i dodatno pomagati u nabavci zaštitnih sredstava i drugim potrebama.


Sve novosti vezane uz organizaciju prijevoza, vrijeme početka i trajanja te organizaciju nastave u školama, možete pronaći na mrežnim stranicama škola na kojima će se redovito ažurirati obavijesti.


Adrese stranica škola:
OSNOVNA ŠKOLA DRAGUTINA DOMJANIĆA http://os-ddomjanic-zelina.skole.hr/
OSNOVNA ŠKOLA KSAVERA ŠANDORA ĐALSKOG http://os-ksdjalski-donjazelina.skole.hr/
SREDNA ŠKOLA DRAGUTINA STRAŽIMIRA http://ss-dstrazimira-svetiivanzelina.skole.hr/

Pročitano 2010 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija