Ponedjeljak, 27 Rujan 2021 13:16

Popis stanovništva 2021.

Samostalno popisivanje stanovništva putem elektroničkog sustava e-Građani omogućeno je i danas, 27. rujna do 23,59 sati.

Državni zavod za statistiku još je danas omogućio građanima samopopisivanje.
Na mrežnoj stranici https://Popis2021.hr potrebno je kliknuti na poveznicu samopopisivanje koja će Vas preusmjeriti na sustav e-Građani.

Terensko popisivanje započinje od sutra 28. rujna. Terenskom popisivanju će pristupiti popisivači na način da neće svi krenuti od jednom nego periodično kroz dva dana kako bi se doziralo opterećenje sustava u prvih nekoliko dana i kako bi oni koji nemaju Covid potvrde mogli izvršiti testiranje.

U fazi terenskog popisivanja popisivači će obići sve adrese, uključujući adrese onih kućanstava koja su se samostalno popisala kako bi od njih preuzeli jedinstvenu šifru koju su dobili nakon uspješno provedenog samopopisivanja.

Jedinstvene šifre moguće je osobno uručiti popisivaču kada on dođe na Vašu adresu ili ju je moguće ispisati te ostaviti na vidljivu mjestu kako bi je popisivač mogao preuzeti.

Obilježja popisivača su majice i  maske s obilježjima Popisa 2021., akreditacije i prijenosna računala.

Prema Zakonu o Popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (NN, br. 25/20. i 34/21.) i Zakonu o službenoj statistici (NN, br. 25/20.), svi podaci prikupljeni Popisom 2021. tajni su i upotrebljavat će se isključivo za statističke svrhe.

 

 

 

 

Pročitano 2079 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija