Utorak, 26 Listopad 2021 07:49

Pridružimo se akciji "Zelina čita"

Knjižnica Osnovne škole Dragutina Domjanića u četvrtak, 28. listopada organizira petominutno događanje "Zelina čita".

Akcija će početi točno u 17.30 sati. Na prostor ispred zgrade osnovne škole te na glavni zelinski gradski trg izaći će učenici naše škole i svi će u isto vrijeme, samo 5 minuta, čitati naglas odabrani odlomak iz svoje omiljene knjige, neovisno o svemu ostalome što se oko njih događa.

 

Cilj ove akcije je uključiti što više ljudi, svih dobnih skupina, u petominutno čitanje. Stoga u četvrtak u 17.30 na glavni gradski trg pozivaju se svi roditelje da dovedu i čitaju sa svojom najmanjom djecom, (a i s onom starijom), školarci, srednjoškolci, studenti, oni koji su već jako odrasli, svakako i seniori i umirovljenici te prijatelji iz svih institucija, škola, dječjih vrtića, udruga i društava!


Zamisao je da susjedne škole mogu čitati u isto vrijeme ispred svojih škola te nam poslati fotografije (ili mogu, ako žele, doći na glavni zelinski trg).


Ponesite svoju knjigu i uživajte na javnom prostoru u petominutnom čitanju, promovirajte kulturu čitanja te tako pokažite koliko volimo čitanje te koliko su nam knjige i čitanje važni, za sve uzraste i generacije, u cijeloj lokalnoj zajednici.

Čitanje, između ostaloga, razvija vrijednosti koje nisu uvijek mjerljive i vidljive, ali su dugoročno važne za kvalitetu života pojedinca i opće dobro zajednice.

Zato, čitajmo da ne ostanemo bez riječi! U četvrtak zajedno!

Čekamo vas i veselimo se čitanju i zajedničkom djelovanju!

Ukoliko ne možete prisustvovati ovom događanju na gradskom trgu, ali želite sudjelovati u čitanju, svoje fotografije čitanja (trebalo bi biti baš u četvrtak u 17.30) možete poslati na elektroničku poštu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

 

ZELINA CITA 1

 

 

Pročitano 901 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija