Srijeda, 23 Ožujak 2022 08:31

Savjet građanima: Oprez pri spaljivanju biljnog otpada i korova!

Dolaskom proljeća i lijepog vremena, započinje sezona čišćenja poljoprivrednih i drugih površina, prilikom čega građani spaljuju korov, travu, raslinje i drugi otpadni materijal biljnog podrijetla na otvorenom prostoru, čime se povećava opasnost od nekontroliranog širenja požara.
Stoga, pozivamo građane na dodatni oprez i stalni nadzor vatre do kraja spaljivanja suhe trave i raslinja s ciljem zaštite osoba i imovine.
Također, ovom prilikom apeliramo na osobe starije životne dobi i lošeg zdravstvenog stanja da ne pale biljni otpad. Preporučamo da biljni otpad kompostirate, a u slučaju spaljivanja o svojoj namjeri obavijestite vatrogasce i pridržavate se važećih propisa o loženju vatre na otvorenom.
Sukladno gradskoj Odluci o uvjetima i načinu spaljivanja korova, trava, raslinja i drugog otpadnog materijala biljnog podrijetla (Zelinske novine, br. 6/13), počinitelj prekršaja dužan je nadoknaditi 40% troškova Vatrogasne intervencije.
Molimo vas da pozornost obratite na moguće požare u svojoj okolini te saznanja o tome odmah dojavite policiji na 192 ili Vatrogascima na 193.
Ovim putem, apeliramo na građane da ovo upozorenje shvate ozbiljno, kako bi opasnost od izbijanja požara i njegovog širenja sveli na minimum i time dali vlastiti doprinos u efikasnom provođenju mjera zaštite od požara.

Stručne službe grada

Pročitano 735 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija