Srijeda, 20 Travanj 2022 15:22

Grad Sveti Ivan Zelina bogatiji za nove atraktivne sportske sadržaje

U sklopu sportsko-rekreacijskog centra u Svetom Ivanu Zelini svečano je otvoren višenamjenski sportski teren i pump track staza.

Ovaj atraktivan sportski park prostire se na 3500 četvornih metara čija je vrijednost izgradnje iznosila 2,2 milijuna kuna.

Sportski teren s akrilnom podlogom namijenjen je za mali nogomet, rukomet, dvoranski hokej, ima tri igrališta za košarku, tri igrališta za badminton i tribine za gledatelje. U zimskom peroiodu teren će biti nadsvođen balonom te grijan.

Pump track staza s asfaltnom podlogom dugačka je 98 metara što ju svrstava u staze srednje veličine. Namijenjena je biciklistima, ali se njome mogu služiti i roleri, skejteri te vozači romobila.

Grad Sveti Ivan Zelina može se pohvaliti iznimno aktivnim sportskim životom, stoga je izgradnja ovog višenamjenskog sportskog parka bila od iznimne važnosti. Park će osigurati rasterećenje ostalih sportskih terena i sportske dvorane, a naši sportaši i klubovi će imati odlične uvjete za treniranje. Pump track staza  pravi je pogodak jer već prvi dan nakon završetak izgradnje na stazi je bila prava gužva.

Uz sportske udruge i klubove s područja Grada Svetog Ivana Zeline, otvorenju su prisustvovali Krešimir Šamija iz Ministarstva sporta i turizma, Ivanka Jurkin, iz Zagrebačke županije, Mario Makarun iz Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije.

Za izgradnju višenamjenskog sportskog terena osigurana su sredstva od 594.000,00 kuna putem prijave na natječaj Ministarstva turizma i sporta za sufinanciranje sportskih građevina u 2021. godini.

Putem prijave na javni poziv za prijavu projekata za sufinairanje poticanja razvoja javne turističke infrastrukture-BIKE PARKOVI u Zagrebačkoj županiji za 2021. godinu za izgradnju "pump track" staze od strane Zagrebačke županije osigurano je 200.0000,00 kuna.

 

                             MinTiS   zag Žup 

Pročitano 1276 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija