Četvrtak, 26 Svibanj 2022 11:33

Novo prometno rješenje u Gundulićevoj ulici

U Gundulićevoj ulici na dijelu ispred osnovne i srednje škole u Svetom Ivanu Zelini radi poboljšanja prometne situacije, izvodit će se radovi na uređenju kolnika i nogostupa.

Radove će izvoditi tvrtka IGP KAJBA d.o.o. iz Dugog Sela čija je ponuda u postupku javne nabave odabrana kao ekonomski najpovoljnija ponuda.

Gradonačelnik Hrvoje Košćec i direktor tvrtke IGP KAJBA d.o.o. potpisali su ugovor o izvođenju radova čija vrijednost iznosi 1.860.494,44 kuna (bez PDV-a)

Ovim prometnim rješenjem predviđa se izgradnja malog urbanog kružnog raskrižja s privozima iz smjera Bocakove ulice, smjera kolnog prilaza srednjoj školi, izravnog jednosmjernog ulaza u buduću planiranu garažu te privozom koji vodi do gradskog groblja i parkirališta ispred trgovačkog centra.

Priključak Trga Alojzija Stepinca predviđa se urediti kao klasično trokrako raskrižje. Na novoplaniranu prometnicu predviđen je i priključak izlaza iz planirane garaže kao i priključak postojećeg prilaza parkiralištu ispred trgovačkog centra.

Pješačka komunikacija omogućava se izgradnjom nogostupa i pješačkih površina uklopljenih u postojeće pješačke površine. Unutar zone obuhvata položen je mješoviti kolektor sanitarne i oborinske odvodnje, te vodovodni cjevovod koji se ovim projektom prelažu, a u sklopu uređenja kolnika i nogostupa riješena je i oborinska odvodnja.

Realizacijom ovog zahvata smanjit će se česte gužve u tom dijelu grada te će se uvelike pridonijeti većoj sigurnosti u prometu, a posebno zbog velike frekvencije pješaka i školaraca.

 

 

 

Pročitano 1772 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija