Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 63

Utorak, 04 Listopad 2011 08:22

Volim Hrvatsku - "Zeleni cvijet 2011."

U hotelu International održana je svečanost dodjele godišnjih priznanja u ekološko-edukativnoj akciji “Volim Hrvatsku - "Zeleni cvijet 2011." za područje Zagrebačke županije. Priznanja najboljima uručili su župan Stjepan Kožić i direktorica TZ Zagrebačke županije Ružica Rašperić.

Najuređeniji grad Zagrebačke županije u ukupnom poretku je Samobor, a slijede Velika Gorica i Zaprešić.

U kategoriji uređenosti mjesta kao cjeline priznanje je pripalo Velikoj Gorici (mjesto preko 30.000 stanovnika), Samoboru (mjesto do 30.000 stanovnika) te Svetoj Nedelji (mjesto do 10.000 stanovnika).  

Najljepši park u županiji je onaj u središtu grada Svetog Ivana Zeline, Turistička zajednica Samobora ima najljepše uređeni turističko-informativni centar, a priznanje za najbolju turističku ponudu/zanimljivost pripalo je imanju Repro-eko iz Volavja. Priznaje za najbolji suvenir zaslužio je Lužnički čaj Duhovno obrazovnog centra Marijin dvor Lužnica. Najljepša okućnica privatne kuće je ona obitelji Žižić iz Vrbovca, dok je u kategoriji najljepši balkon privatne kuće ili stambene zgrade pobjedu odnijela Marija Labaš iz Samobora.

Ekološko-edukativna akcija “Volim Hrvatsku” Hrvatske turističke zajednice i sustava turističkih zajednica Republike Hrvatske - u sklopu koje se odvija nekoliko tematskih ekoloških akcija na razini županija - projekt je kojim se iz godine u godinu kontinuirano potiču aktivnosti na programima zaštite okoliša, očuvanja zdrave životne sredine i turističkog prostora. Jedna od njezinih podakcija - Zeleni cvijet - potiče uređenje središta i okoliša turističkih mjesta, te uređenje pojedinačnih objekata. Cilj je podizanje opće razine kvalitete životnog prostora, da bi bio ljepši stanovnicima, ali i gostima koji njime prolaze ili u njemu borave. Akciju je i ove godine na području županije provela Turistička zajednica Zagrebačke županije, u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama.

Preuzeto sa www.zagrebacka-zupanija.hr

Pročitano 2804 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija