Petak, 31 Ožujak 2017 15:29

Sveti Ivan Zelina osigurala 525 tisuća kuna potpora od Zagrebačke županije

Gradonačelnik Hrvoje Košćec potpisao je uime grada Svetog Ivana Zeline ugovore za realizaciju projekata u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu, komunalnoj infrastrukturi i E- mobilnosti putem kojih će Zagrebačka županija financirati nekoliko projekata.

Konkretno, radi se o uređenju vanjskog školskog igrališta iznad sportske dvorane, uređenju vatrogasnog doma, investiciji u vodoopsrkbni sustav te postavljanju pametne klupe u centru Svetog Ivana Zeline. U ovim projektima kroz određena sredstva izravno sudjeluje i grad Sveti Ivan Zelina, konkretno s 20% iznosa u uređenju školskog igrališta i s više od polovice iznosa za ulaganja u vodoopskrbni sustav, u sklopu čega će se izgraditi i hidrostanica na izvorištu Topličica.

Zagrebačka županija je ukupno izdvojila 15,3 milijuna kuna za 9 gradova i 25 općina sa svog područja, od čega za projekte na području Svetog Ivana Zeline oko 525 tisuća kuna. Za projekte prometa i komunalne infrastrukture Zagrebačka županija je dodijelila 7.124.831,53 kn, dok je za gospodarstvo, odnosno razvoj poduzetničkih zona, energetsku obnovu javnih zgrada i turističku infrastrukturu osigurano 2.980.000,00 kn. Za projekte u poljoprivredi, takozvane mjere ruralnog razvoja, kojima se potiče obnova društvenih domova, cesta i područnih škola na ruralnom području dodijeljeno je 4.410.000.00 kn, a kroz odjel za EU fondove 828.815,90 kn za ugradnju e-punionica i solarnih klupa.

Prilikom potpisivanja ugovora pohvaljen je jedinstveni primjer u Hrvatskoj, a to je da su se u jedno trgovačko društvo ujedinila sva postojeća trgovačka društva koja na istočnom dijelu Zagrebačke županije obavljaju usluge javne vodoopskrbe i odvodnje. Time su se stvorili preduvjeti da se iz fondova Europske unije povuče veći dio sredstava za projekt Regionalni vodoopskrbni sustav Zagreb – Istok ukupne vrijednosti preko 700 milijuna kuna. Najavljeno je i kako će radovi na realizaciji ovog dugo očekivanog projekta krenuti u rujnu ove godine.

Pročitano 1447 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija