Ponedjeljak, 14 Veljača 2022 11:36

Hokejaši Zeline drugi u Europi

Veliki uspjeh ostvarili su seniori HK Zeline, osvojivši srebro na Kupu prvaka u dvoranskom hokeju održanom u Turskoj.

Povijesni uspjeh za hrvatski hokej ostvarili su seniori Hokej kluba Zelina na Kupu prvaka u dvoranskom hokeju, u Antalyji. U prvom nastupu hrvatskog kluba u najjačoj skupini Kupa europskih prvaka, Zelinčani su osvojili srebrnu medalju, izgubivši na turniru samo protiv ruskog prvaka Dinama iz Elektrostala.

Prvog dana Zelinčani su uspješno svladali poljskog prvaka AZS AWF Poznan rezultatom 9:1. Potom su pobijedili austrijskog prvaka Post 7:4. I dalje su samo nastavili nizati pobjede. Svladali su bjeloruski Minsk rezultatom 9:4, a zatim pobijedili španjolski Complutense 5:3.

Nedjelja je bila dan odluke. Nakon što su svladali turski Gaziantepo 7:5 bilo je jasno da su osigurali drugo mjesto. No, nisu se predali. U posljednjoj utakmici Rusi su bili bolji i pobijedili 9:5.
Za Zelinu su u Turskoj nastupili: Zoran Jakopović, Dominik Hrupec (vratari), Mario Ilinović, Aleksandr Lykov, Benjamin Wess, Bruno Hrupec, Petar Bahlen, Jan-Philipp Rabente, Matija Dananić, Bogdan Kovalenko, Vitalii Shevchuk, Sebastian Draguhn (igrači u polju), Neven Polak, Josip Šomin (treneri) i Robert Nemčić (vođa momčadi).

Ovaj rezultat bit će veliki poticaj i hokejašicama Zeline koje će od 18. do 20. veljače u dvorani u Zelini igrati Kup prvakinja, skupina C, na turniru na kojem će sudjelovati i prvakinje Danske, Francuske, Gruzije, Portugala, Slovačke i Walesa.

Pročitano 875 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija