Petak, 27 Siječanj 2023 11:24

Noć muzeja `23 - Muzeji su važni!

Muzej Sveti Ivan Zelina i Galerija Sveti Ivan Zelina obitelji Žiljak u sklopu manifestacije Noć muzeja `23 otvaraju svoja vrata iza kojih se krije bogat i raznolik program.

Muzej Sveti Ivan Zelina dio programa Noći muzeja posvetio je 35. godišnjici osnutka Muzeja. Postavljena je mala izložba sa zanimljivostima iz Muzeja te kratki presjek rada proteklih godina.

Drugi dio programa odnosi se na izložbu naziva "Hajd` u školu mili đaci!" koja prikazuje povijesni razvoj zelinskog školstva od sredine 19. do sredine 20. stoljeća.

U programu će nastupiti Accoquartet kojeg čine četiri izvrsne harmonikašice.

Muzej Sveti Ivan Zelina ovom će se prigodom zahvaliti pojedincima i organizacijama s kojima su surađivali u organizaciji, održavanju, prikupljanju i čuvanju baštine zelinskoga kraja podjelom zahvalnica.

Budući da Muzej Sveti Ivan Zelina trenutno zbog radova na obnovi zgrade ne djeluje u svojem prostoru, ovogodišnja Noć muzeja održat će se u prostoru bivšeg Müllera pokraj Gradske kavane s početkom u 19,00 sati.

Galerija Sveti Ivan Zelina obitelji Žiljak za ovogodišnju Noć muzeja pripremila je jedinstvena infrared iznenađenja. Uz recentne slike na papiru Nade Žiljak, svojim infrared uradcima predstavit će se desetero hrvatskih likovnih umjetnika okupljenih u grupi INFRA.

Tijekom izložbe premijerno će se prikazati i video-film autorice Ivane Ožetski o slikanju infrared metodom.

Program započinje u 18,00 sati

 

Pročitano 385 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija