Utorak, 31 Listopad 2023 11:14

Strategija zelene urbane obnove Grada Svetog Ivana Zeline

U Gradskoj vijećnici predstavljena je Strategija zelene urbane obnove Grada Svetog Ivana Zeline za razdoblje od 2023. do 2032. godine.

Strategija zelene urbane obnove Grada Svetog Ivana Zeline planski je dokument kojim se na strateškoj razini definira razvoj mreže zelene infrastrukture i kružnog gospodarenja prostorom i zgradama te upravljanja istima na području Grada Svetog Ivana Zeline.

Strategija je predstavljena prilikom održavanja završne konferencije projekta „Strategija zelene urbane obnove Grada Svetog Ivana Zeline“, referentni broj NPOO.C6.1.R5.01.0015.. Projekt je sufinanciran iz Mehanizma za oporavak i otpornost Europske unije, čija je vrijednost iznosila 33.180,70 eura.

Cilj izrade ovog strateškog dokumenta je stvoriti temelje razvoja održivog prostora Grada Svetog Ivana Zeline uz uvažavanje načela zelene urbane obnove.

Provedba projekta trajala je od 2. siječnja 2023. do 31. listopada 2023. godine.


Grad Sveti Ivan Zelina među prvih je 19 gradova u Hrvatskoj kojem su odobrena sredstva za izradu Strategije s time da je svoje projekte prijavilo preko 90 hrvatskih gradova.

Konferenciju su otvorili gradonačelnik Hrvoje Košćec i Ines Androić Brajčić, načelnica Sektora za zelenu urbanu infrastrukturu i kružno gospodarenje prostorom i zgradama ispred Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

 

 

strategija

Pročitano 504 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija