Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 07:24

Kreće isplata božićnica umirovljenicima i to uz povećan cenzus

Grad Sveti Ivan Zelina tradicionalno nastavlja s podjelom božićnica umirovljenicima s područja Grada, a ove godine s povećanim cenzusom mirovine.

U odnosu na prošlu godinu, cenzus mirovine povećan je s 398 eura (3.000,00 kn) na 550 eura (4.143,98 kn) dok će se visina božićnice isplaćivati u iznosima od 40, 30 i 20 eura.

Tako će umirovljenici čija mirovina ne prelazi 150 eura dobiti božićnicu u iznosu od 40 eura, umirovljenici čiji je iznos mirovine od 151 euro do 300 eura dobit će božićnicu u iznosu od 30 eura, a umirovljenici s iznosom mirovine od 301 euro do 550 eura dobit će božićnicu u iznosu od 20 eura.

Božićnice će također dobiti i umirovljenici koji ostvaruju pravo na hrvatsku i inozemnu mirovinu, a sve zajedno do visine do 550 eura.

Božićnice će se dostavljati putem poštanskih uputnica na način da će poštanski službenici božićnicu predati direktno na ruke umirovljeniku ili članu kućanstva.
Ukoliko se nitko ne zatekne na kućnom broju u trenutku predaje, poštanski službenik će ostaviti obavijest o božićnici koja će se moći podići u poslovnici pošte u roku od 5 dana od ostavljene obavijesti. Mole se svi umirovljenici da pripreme osobne iskaznice na uvid poštaru.

Umirovljenicima koji ostvaruju inozemnu i hrvatsku mirovinu do visine od 550 eura, isplata će se vršiti na blagajni Grada Svetog Ivana Zeline, I. kat, soba 37 uz obavezno predočenje dokaza o visini inozemne i hrvatske mirovine (izvadak iz banke o visini inozemne i hrvatske mirovine) kao i onim umirovljenicima koji su ostvarili inozemni staž, a po njemu nemaju pravo na inozemnu mirovinu dužni su predočiti potvrdu da ne primaju inozemnu mirovinu od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje koju mogu zatražiti u HZMO Ispostava Sveti Ivan Zelina.

Temelj za isplatu božićnica je popis dobiven od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na zahtjev Grada.

Pročitano 2883 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija