Ponedjeljak, 10 Lipanj 2024 11:07

Nova čarobna turistička atrakcija u Sv. Ivanu Zelini

Destinacija Sv. Ivan Zelina postaje odredište za istraživanje i uživanje u skrivenom, čarobnom svijetu prirode, a sve atrakcije su na dohvat ruke u novoj informativnoj brošuri za privatne iznajmljivače.

 

8. lipnja 2024. godine  Turistička zajednica Sv. Ivan Zeline predstavila je  u Izletištu Vina Kos Jurišić novi, zanimljivi i jedinstveni turistički projekt Čarobni zelinski vilinski park - https://visitzelina.hr/zelinas-enchanted-fairy-park. U suradnji s privatnim iznajmljivačima projektom se povezuje objekte privatnog smještaja u Sv. Ivanu Zelini s bogatom prirodnom baštinom, ali i legendama koje se uz nju vežu dugo u povijest.

 

31 smještaj obilježen je s 31-om različitom biljkom, svaki s onom koja je najbliža njegovom okruženju i na određeni način ga obilježava. Autorica projekta, dr.sc. Romana Lekić, za svaki je objekt specifično povezala jednu od brojnih tema iz svijeta biljaka i narodnih legendi te istaknula: „Uz slavensku mitologiju, gdje je istaknuta poveznica s pučkim kalendarom uključene su i priče iz drugih mitova kao baza za interkulturalno  spajanje i brend komunikaciju. Naglašeni su i tradicijski obredi i rituali koji su i danas prisutni u folkloristici, a koji su na znanstveni način obrađeni i opisani od recentnih autora“.

 

Predstavljanje, ali i ugodno turističko druženje u okruženju zelinskih vinograda, bilo je prigoda i za predstavljanje još jedne aktivnosti Turističke zajednice Sv. Ivana namijenjene privatnim iznajmljivačima. Poštujući turizam kao užitak bez granica, ali i aktivnost koja se planira, za sve objekte privatnog smještaja pripremljena je informativna brošura „Sveti Ivan Zelina i okolica“. Brošura na jednom mjestu, u svakom objektu, što znači ne samo dostupno nego i inspirativno za one koju su Sv. Ivan Zelinu odabrali za svoju destinaciju ugode i odmora, predlaže i pruža informacije o aktivnostima, atrakcijama, izletima, tematskim rutama i gastronomiji. Ako trebate informaciju ili inspiraciju više – brošura je spremna.

 

Više na: https://www.visitzelina.hr/novosti/item/716-nova-carobna-turisticka-atrakcija-u-sv-ivanu-zelini

Pročitano 213 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija