Ponedjeljak, 28 Listopad 2024 14:30

Kreće izgradnja novog dječjeg vrtića

Potpisan je ugovor o radovima na izgradnji novog vrtića s kuhinjom u naselju Donja Zelina vrijedan 7.290.763,34 eura.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Hrvoje Košćec i direktor Marko Škrtić te direktorica Nada Popović tvrtke Izgradnja futura d.o.o. iz Stupnika čija je ponuda odabrana kao ekonomski najpovoljnija temeljem provedenog postupka javne nabave velike vrijednosti.

Novi dječji vrtić obuhvatit će 11 odgojnih skupina, odnosno 8 vrtićkih i 3 jasličke skupine sa svim pripadajućim prostorijama, kuhinjom i otvorenim prostorom. Novi dječji vrtić djelovat će u sastavu Dječjeg vrtića Proljeće.
Provedba ovog projekta od iznimnog je značaja za Grad, a posebno za obitelji s vrtićkom djecom budući da će se uspješno riješiti problem nedostatnih vrtićkih mjesta te će se djeci vrtićke dobi omogućiti kvalitetan rani i predškolski odgoj i obrazovanje. Problem prekapacitiranosti dječjih vrtića na području grada trenutno se rješava sufinanciranjem smještaja djece u vrtićima kojima Grad Sveti Ivan Zelina nije osnivač. Tako se s početkom ove pedagoške godine ta vrsta sufinanciranja provodi za 60 djece smješteno u dječje vrtiće izvan područja grada i 140 djece smješteno u privatni Dječji vrtić Tintilinić koji djeluje na području grada.

Kako bi se roditeljima još više olakšala ovu trenutna situacija, od 01. listopada povećan je iznos sufinanciranja smještaja djece u drugim vrtićima za 90 eura. To znači da se iznos sufinanciranja kreće u rasponu od 340 do 415 eura ovisno o kriteriju koji se zadovoljava prilikom utvrđivanja prava na sufinanciranje.

Za izgradnji dječjeg vrtića u Donjoj Zelini osigurana su bespovratna sredstva u iznosu od 1.997.212,82 eura od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Predviđeno trajanje ugovora je 15 mjeseci.

 

 

logo vrtć

Pročitano 877 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija