Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 63

Četvrtak, 07 Ožujak 2013 07:36

Vatrogasni vikend u Sv. Ivanu Zelini 2013.

Za predivan sunčani vikend 02. i 03. Ožujka 2013., u Sv. Ivan Zelini održana je manifestacija pod imenom „Vatrogasni vikend u Zelini '13“. Bila je to prva takva manifestacija u Sv. Ivan Zelini, ali i u Zagrebačkoj županiji, koja je u dva dana uspijela uklopini nekoliko različitih događanja vatrogasne tematike na jednome mjestu.

Vatrogasni vikend u Zelini '13 organiziran je od strane VZG-a Sv. Ivan Zelina i DVD-a Sv. Ivan Zelina, uz pomoć operativaca nekoliko drugih društava sa područja grada. Cilj manifestacije je bio da se organizira nešto novo, da se promovira i približi vatrogastvo pučanstvu, te steknu nova iskustva i nove prijateljske veze između postrojbi sa područja Hrvatske, Slovenije i Austrije.

U sklopu manifestacije održano je nekoliko događanja. U subotu su održane pokazne vježbe i treninzi vatrogasaca na parkiralištu ispred Vatrogasnog centra Sv. Ivan Zelina, ta dan otvorenih vrata Vatrogasnog centra, gdje je pučanstvo moglo doći i pogledati čime se vatrogasci bave i kakvom sve opremom raspolažu. U nedjelju je održan mali vatrogasni sajam, te prezentacije vatrogasnih vozila i opreme. Također, u nedjelju su oržana i dva vatrogasna natjecanja i to međunarodnog tipa. „4. Memorijal Milana Pažića - međunarodno natjecanje u spajanju usisnih vodova“ u sportskoj dvorani u Sv. Ivan Zelini, već tradicionalno je okupilo veliki broj ekipa, oko sedamdeset. Zahvaljujući dobroj organizaciji svih ljudi iz VZG Sv. Ivan Zelina uključenih, lako se može utvrditi da je to najecanje postalo, ako ne najjače, onda jedno od najjačih natjecanja ovog tipa u Hrvatskoj ali i bližoj regiji. Također, po prvi puta u Sv. Ivan Zelini, Zagrebačkoj županiji, ali i cijeloj kontinentalnoj Hrvatskoj, održano je još jedno natjecanje na parkiralištu ispred Vatrogasnog centra. „1. Fire Combat Sv. Ivan Zelina „Zeleni plamen“ - natjecanje vatrogasnih grupa“ natjecanje je za operativne vatrogasce, koji moraju u što kraćem vremenskom periodu uspješno savladati niz prepreka, tip kojih mogu susresti u svakodnevnom radu u protupožarnoj djelatnosti, te uspješno stići do cilja. Operativci DVD-a Sv. Ivan Zelina ovo su natjecanje organizirali prvi puta, te dobili samo dobre kritike od natjecatelja 30-ak ekipa koje su pristigle iz Hrvatske, Slovenije i Austrije.

Prvi „Vatrogasni vikend u Zelini '13“, prošao je odlično, zahvaljujući i prvom toplom sunčanom vikendu u godini, te velikom broju posjetitelja, što vatrogasaca što ostalog pučanstva, koji su sa velikim zanimanjem pratili sva događanja. Nova poznanstva su sklopljena, a pučanstvo se počelo zanimati za vatrogasce i njihov posao u njihovom gradu, te je napravljena velika promocija vatrogastva u Hrvatskoj ali i šire. Nadamo se da je to početak jedne dugotrajne tradicije, za koju smo sigurni da će uvijek imati svoju podršku i u lokalnim zajednicama.

 

Rezultati natjecanja:

4. Memorijal Milana Pažića - natjecanje u spajanju usisnih vodova

M-A                                  M-B                                                     Ž-A                                  Ž-B

1. DVD Otok                   1 PGD Kebelj                                   1 DVD Zaprešić         1 DVD Čazma

2. PGD Kebelj                2 DVD Laktec                                   2 PGD Majšperk        2 DVD Johovec

3. DVD Novoselec          3 PGD Šmartno na Pohorju             3 DVD Zlatar             3 DVD Turnašica

 

1. Fire Combat  Sv. Ivan Zelina „Zeleni plamen“ - natjecanje vatrogasnih grupa

Muška kategorija                                                                                    Ženska kategorija

1. KREPAT MA NE MOLAT – JVP RIJEKA (HR)                         1. NAS DVE – DVD S. KRALJEVEC I

2. PGD ŽIRI (SLO)                                                                        DVD JARUN (HR)

3. RIJEČKE P – JVP RIJEKA (HR)

Pročitano 3481 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija