Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 63

Srijeda, 15 Prosinac 2010 07:17

Izložba slika "Glas tišine"

Danko Merin rođen je u Sarajevu 1962. godine, poslije završene Akademije Likovne Umjetnosti u Sarajevu bavi se grafikom, slikanjem, keramikom, pedagoškim radom. Pola godine boravi u Italiji (Brescia) na studijskom usavršavanju za izradu freski. Od 1986.god. je član ULUBih-a , od 2000.god član HDLU-a.

 "U vremenu nastanka ovih slika bio sam okružen istim mislima i životnim situacijama koje me prate posljednjih desetak godina. Bilo je to putovanje između užurbane i bukom pretrpane svakodnevice i želje za pomirenjem duha i tijela u tišini kreativnog rada. Pred očima, na tom putu, kao da još vidim one nestvarne trenutke koji mogu oplemeniti. Prisjećam se onih trenutaka u prirodi koji prethode oluji ili se javljaju po njenom prolasku. Trenutci začuđujuće tišine i jasnoće koji nam govore o onom što se dogodilo ili nagovještavaju buduće događaje. To stanje između sumnje i sna, mjesto između očiju, stanje u kojem se, ako se potrudimo, može načuti taj „glas tišine“.

 Zadovoljstvo je podijeliti ove doživljene trenutke između vremena tišine kreativnog rada i trenutaka u kojim se čuje glas trube koja otvara prostor predstavljenih radova."  

 Izložba je otvorena od 14. prosinca 2010. radnim danom od 09,00 do 14,00, a subotom od 10,00 do 14,00 sati  

Pročitano 2598 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama | Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija