Srijeda, 23 Listopad 2019 13:59

MALI KAJ V ZELINI: Oblok, oblaki

Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Dragutin Domjanić“, 39. po redu, održat će se ove subote, 26. listopada u Svetom Ivanu Zelini.

Dvoranu „Kraluš“ Pučkoga otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina napunit će i ove godine pjesnikinje i pjesnici osnovnoškolskog uzrasta, njihove mentorice i mentori, članovi obitelji i prijatelji, u predjubilarnom izdanju, složit će se mnogi, najreprezentativnijega dječjega kajkavskog književnog festivala u državi.


„Ima recitala koji uspijevaju skupiti više prijava odnosno veću količinu dječjih radova. Znamo zato pouzdano da mnogi učenici i učitelji svoje najjače stvarateljske adute čuvaju baš za Zelinsku smotru“, riječi su Dubravka Sušca, ravnatelja Pučkoga otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina te predsjednika organizacijskog odbora manifestacije.

Ove je godine na poziv Pučkoga otvorenog učilišta za sudjelovanje na 39. Smotri odgovorilo 75 osnovnih škola, većinom iz sjevernih i zapadnih hrvatskih krajeva. Ukupno je na natječaj pristiglo okruglih četiri stotine dječjih pjesama, od čega je 79 izabrano za objavu u zborniku.

Tridesetičetiri će pjesme biti javno izvedene, i to iz ustiju njihovih autora, na recitalnom dijelu smotre. Četrnaest najboljih, po procjeni stručnoga ocjenjivačkog suda u kojem sjede doktori filoloških znanosti Ivo Kalinski i Božica Pažur, te doktorica medicine ali i sama nagrađivana pjesnikinja Štefica Kamenarić-Filipović, bit će nagrađeni u velikom finalu subotnjeg događanja.

Nagrade najuspješnijim sudionicima osiguravaju brojni sponzori, na čelu sa Zagrebačkom županijom i Gradom Sveti Ivan Zelina, kao i jedan od dvaju visokih pokrovitelja – Ministarstvo kulture RH. (Drugi je Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH.)

Pročitano 1934 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija