Srijeda, 16 Rujan 2020 09:32

U tijeku je popis poljoprivrede za obiteljska poljoprivredna gospodarstva

Stručno osposobljeni popisivači Državnog zavoda za statistiku započeli su s popisom poljoprivrede za obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Popis poljoprivrede za obiteljska poljoprivredna gospodarstva provodi se na temelju Zakona o Popisu poljoprivrede 2020. ("N.N." br. 63/19 i 64/20).

Ovo opsežno statističko istraživanje dati će precizne podatke o poljoprivredi, a posebno je važno radi usporedbe podataka na razini Europske unije.

Obuhvaćeni su poljoprivrednici s poljoprivrednim gospodarstvom koje ima više od 0,4 hektara korištene poljoprivredne površine i/ili 0,5 stočnih jedinica ili manje od 0,4 hektara korištene poljoprivredne površine, ali s najmanje 0,1 hektarom voćnjaka, vinograda i/ili maslinika, s bilo kojom površinom rasadnika, površinom pod povrćem, sjemenskim usjevima, presadnicama cvijećem i ukrasnim biljem ili gljivama namijenjenima za tržište te sve pčelinje zajednice.

Popis poljoprivrede ne obuhvaća gospodarstva koja se bave preradom poljoprivrednih proizvoda, šumarstvom i ribarstvom. Također ne obuhvaća ni površine pod povrtnjacima za vlastite potrebe s manje od 100 m2.

 

Plakat popis poljoprivrede

Pročitano 1070 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija