Četvrtak, 16 Listopad 2014 08:16

Poučna eko-staza "Zelinska gora"

I ako smo upoznati da je u nedjelju, 12. listopada 2014. godine otvorena poučna eko-staza „Zelinska gora“ na takav hvalevrijedan projekt uvijek se možemo ponovo osvrnuti.


Udruga Eko-Zelina u partnerstvu sa Turističkom zajednicom grada Svetog Ivana Zeline, uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Grada Svetog Ivana Zeline i Zagrebačke županije realizirala je ovaj projekt koji je osmišljen prvenstveno s ciljem turističkog razvoja ovog kraja i očuvanja  netaknute prirode, a Zelinska gora sama po sebi najlogičnija je lokacija.


Stazu je otvorio Ivan Dragija inače najmlađi član udruge Eko Zelina rezanjem vrpce koji su držali gradonačelnik Hrvoje Košćec i predsjednik udruge Eko Zelina Mladen Miko.
Postavljeno je deset tematsko kombiniranih poučnih ploča sa tekstovima i slikovnim ilustracijama te četiri klupe na manjim odmorištima.
Na lokaciji „Kod Židovčevog puta“ 500 m od Žlebice, uz put prema Kladeščici na trasi poučne eko-staze podignuta drvena sjenica s velikim drvenim stolom i klupama u unutrašnjosti, a dvije poučne ploče smještene su ispred same sjenice.

 Izvorni tekst predsjednika udruge Eko Zelina gospodina Mladena Mike možete preuzeti u prilogu.


Više o ostalim projektima i radu udruge možete saznati na http://www.ekozelina.hr/

 

 

 

Pročitano 5515 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija