Petak, 12 Siječanj 2024 07:58

Kreću radovi na izgradnji nogostupa u naseljima Črečan, Pretoki i Hrastje

Gradonačelnik Hrvoje Košćec i direktor tvrtke ZAGORJE GRADNJA d.o.o., g. Marko Sekušak, potpisali su ugovor o izvođenju radova na izgradnji nogostupa i proširenja trupa državne ceste DC3 u naseljima Črečan, Pretoki i Hrastje.

Duljina dionice je oko 2 km a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.736,835,96 eura.

Ponuda tvrtke ZAGORJE GRADNJA d.o.o. iz Zagreba odabrana je u postupku javne nabave kao ekonomski najpovoljnija.
Ugovorni rok u kojem se izvođač obvezuje završiti radove je devet mjeseci, a počinje teći od dana uvođenja izvođača u posao.
Ukupna sredstva za izvođenje radova osigurana su Proračunu Grada.

Ugovoreni radovi nastavak su projekta izgradnje nogostupa uz državnu cestu DC3 od Goričice do Komina. U protekle dvije godine završene su dvije kraće dionice nogostupa, dionica Komin (od raskrižja prema autocesti do dućana u centru) te dionica Blaškovec (od državne ceste do župne crkve u Blaškovcu).
Sukladno proračunu za 2024. godinu, u prvom kvartalu planirano je raspisivanje natječaja za izgradnju dionice od Donje Zeline kroz Goričicu do skretanja za Blaškovec, ukupne duljine oko 3 kilometra.

Ovo je još jedan u nizu važnih infrastrukturnih projekta koji će uvelike doprinijeti sigurnosti u prometu i kretanju pješaka a posebno je značajan za stanovnike naselja Črečan, Pretoki i Hrastje.

  

Nogostup ČPH

nogostup2ČPH

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitano 1073 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija