Četvrtak, 09 Svibanj 2024 08:05

Odobrena su sredstva za transformaciju PPU Grada Svetog Ivana Zeline i UPU Obrež Zelinski

Odobrena su EU bespovratna sredstva za  transformaciju Prostornog plana uređenja Grada Svetog Ivana Zeline u iznosu od 25.000,00  eura i Urbanističkog plana uređenja zone gospodarske namjene Obrež Zelinski  u iznosu od 15.000,00 eura.

Projekt Transformacija Prostornog plana uređenja Grada Svetog Ivana Zeline,  NPOO.C2.3.R3-I7.01.0302 i projekt Transformacija Urbanističkog plan uređenja zone gospodarske namjene (I,K) Obrež Zelinski, NPOO.C2.3.R3-I7.01.0301 prijavljeni su na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava: Izrada prostornih planova nove generacije putem elektroničkog sustava „ePlanovi“ . Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine ocijenilo je da  projektni prijedlozi udovoljavaju uvjetima i kriterijima Poziva te će se financirati sredstvima iz NPOO-a.

Svrha projekata je digitalizacija PPU Grada Svetog Ivana Zeline i UPU gospodarske zone Obrež Zelinski čime će se zastarjele analogne tehnike zamijeniti modernim digitalnim tehnologijama, a što će omogućiti građanima brže i sveobuhvatnije korištenje javnih usluga, povećati uštede i olakšati procese gospodarskih ulaganja na području grada Svetog Ivana Zeline.

Transformacija planova omogućit će unošenje svih relevantnih prostornih podataka te njihovu analizu i usporedbu. Analiza prostornih podataka omogućiti će kvalitetno i objektivno donošenje odluka o prostoru te precizniju projekciju njihovog sinergijskog učinka. Buduća odlučivanja temeljena na prostornim podacima doprinijet će optimizaciji resursa i smanjenju negativnih utjecaja na okoliš. Transformacija planova dio je  procesa digitalizacije javne uprave koja dovodi do pristupačnijeg, efikasnijeg, transparentnijeg i pravednijeg društva u cjelini.

 

HR Financira Europska unija POS

 

Pročitano 179 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija