Četvrtak, 11 Srpanj 2024 12:41

Projekt Bike park Bregdown Zelina

Sveti Ivan Zelina uskoro dobiva biciklistički park vrijedan preko 400.000,00 eura.

Za projekt „Bike park Bregdown Zelina“ Zagrebačkoj županiji dodijeljen je ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj javne turističke infrastrukture vrijedan 69.000 eura.

Projektom je predviđeno uređenje pet biciklističkih - downhill staza ukupne dužine 11 km na Kladešćici prema europskim standardima i pravilnicima biciklističkog saveza.

Realizacija projekta odvijat će se u dvije faze. Prva faza podrazumijeva uređenje i opremanja dvije staze te obližnjih terena za što je potrebno nešto više od 152.000 eura. Ugovorom od resornog Ministarstva osigurano je 69.000 eura, dok će se Zagrebačka županija pobrinuti za preostalih 83.173 eura. Za drugu fazu projekta Županija je predvidjela 250.000 eura.

Bregdown staza nadaleko je poznata u krugovima ljubitelja brdskog biciklizma. Za postojanje staze zaslužni su članovi Biciklističkog kluba Bregdown, a više od 10 godina rada na stazi rezultiralo je popularnom biciklističkom manifestacijom FLOWDAY koja od 2018. godine okuplja velik broj obožavatelja brdskih vožnji.

Grad Sveti Ivan Zelina također daje svoj doprinos u ostvarenju vizije Biciklističkog kluba Bregdown iskazivanjem podrške te sufinanciranjem projekata kluba koji se odnose na promicanje, razvitak i unapređenje biciklističkog sporta na području grada.

 

stazeBregdown

Pročitano 262 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija